Koçyayla İlkokulu
KOÇYAYLA MAH. KOÇYAYLA KÜME EVLERİ NO 104 TEKMAN / ERZURUM

VİZYON

Sürekli gelişme düşüncesinden hareketle, yaratıcılığı, yenilikleri destekleyen ve yetiştirdiği öz güveni yüksek bireylerle ülkesini tüm dünyada temsil eden bir okul olmak.

MİSYON

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, paylaşımcı, yaratıcı ve pozitif düşünen yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmek.

Normal Eğitim

Öğretmen servisi ve taşımalı öğrenci servisi bulunmaktadır.

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Koçyayla İlkokulu´nun Tekman ilçe merkezine uzaklığı 25 km, Erzurum il merkezine olan kara yolu uzaklığı 175 km, dağ yolu uzaklığı 95 km´dir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları serin ve yağmur yağışlı geçmektedir. Tarım yok denecek kadar azdır. Genel çoğunluk hayvancılık ile uğraşmaktadır. Koçyayla mahallesine bağlı üç sokak (mezra) bulunmaktadır: Bilezik, Uslu ve Oymataş.

Mevlana Köşesi Projesi, Geri Dönüşüm Projesi, Seyyar Kütüphane Projesi.